Actualități și realizări

10 mai 2022
Asociaţia pentru Combaterea Discriminării şi Respectarii Drepturilor Profesioniştilor din Domeniul Media îşi propune să promoveze şi să apere, prin orice mijloace legale, drepturile şi libertăţile profesioniştilor din mass-media, precum şi
10 mai 2022
Asociaţia pentru Combaterea Discriminării şi Respectarii Drepturilor Profesioniştilor din Domeniul Media îşi propune să promoveze şi să apere, prin orice mijloace legale, drepturile şi libertăţile profesioniştilor din mass-media, precum şi
10 mai 2022
Asociaţia pentru Combaterea Discriminării şi Respectarii Drepturilor Profesioniştilor din Domeniul Media îşi propune să promoveze şi să apere, prin orice mijloace legale, drepturile şi libertăţile profesioniştilor din mass-media, precum şi

Domeniile activităților noastre

> Organizație

 

Asociaţia pentru Combaterea Discriminării şi Respectarii Drepturilor Profesioniştilor din Domeniul Media este o organizaţie non-profit înfiinţată în 2021 pentru a promova şi apăra drepturile profesioniştilor din mass-media, precum şi pentru a combate orice formă de discriminare sau tratament nefavorabil, din orice motiv. Asociația își propune să asigure o bună comunicare între profesioniști și factorii de decizie, precum și să sprijine adoptarea de reglementări în beneficiul membrilor săi.

> Suport

 

Asociația a fost înființată pentru a se asigura că toți profesioniștii din media au acces la toate tipurile de informații despre probleme legate de munca lor pentru a putea lua decizii informate cu privire la cariera lor. Asociația încearcă, de asemenea, să încurajeze dialogul între diferite sectoare din cadrul organizațiilor media pentru a obține o mai bună înțelegere între acestea și pentru a reduce neînțelegerile cu privire la ceea ce constituie un tratament echitabil pentru jurnaliștii care lucrează în diferite regiuni ale lumii. 

Principalele obiective ale asociației sunt:

- Să ofere sprijin profesional membrilor săi prin sesiuni de instruire, seminarii și ateliere de lucru;

- Să promoveze recunoașterea drepturilor profesioniștilor media;

- Să pledeze pentru o legislație care să protejeze libertatea de exprimare a jurnaliștilor;

- Să pledeze pentru campanii de conștientizare a publicului cu privire la problemele drepturilor omului legate de jurnalism;

- Să organizeze campanii împotriva discursului instigator la ură online, acolo unde este posibil

> Voluntariat

 

Voluntariatul cu ACDRDPDM poate lua mai multe forme: ajutor la evenimente precum conferințe sau dezbateri; efectuarea de apeluri în numele organizației dvs.; scrierea de scrisori către politicieni; organizarea de campanii în jurul unor probleme specifice precum relațiile rasiale sau egalitatea de gen; cercetarea subiectelor legate de domeniul dumneavoastră de expertiză; chiar și doar împărtășiți-vă cunoștințele cu alții prin articole sau videoclipuri pe platforme de socializare precum Facebook sau Twitter!

Puteți găsi mai multe informații despre cum vă puteți implica aici: contact@stopdiscriminare.ro

> Educație

 

ACDRDPDM îşi propune să două direcții principale: una care se concentrează pe protejarea drepturilor jurnaliştilor, în timp ce cealaltă lucrează pe prevenirea discriminării împotriva profesioniştilor din media în viaţa lor de zi cu zi.

Asociația urmărește să promoveze drepturile omului prin diseminarea informațiilor despre acestea prin diverse mijloace precum conferințe, publicații, seminarii și cursuri de formare. De asemenea, organizează campanii împotriva încălcărilor comise împotriva jurnaliştilor şi a altor profesionişti din media.
Credem că fiecare ființă umană merită respect, siguranță și securitate în mediul său de lucru, indiferent de sex, rasă, etnie sau religie.
Este important să înțelegem că această organizație nu este doar un alt ONG. 

Asociația pentru Combaterea Discriminării si Respectarii Drepturilor Profesioniștilor din Domeniul Media

OTP Bank România

Nr. Cont RON: RO10OTPV111001547250RO01

Nr. Cont EURO: RO64OTPV111001547250EU01

DONEAZĂ